Rust in je hoofd met Access Bars

Heb je het gevoel ontspanning nodig te hebben en rust in je hoofd te creëren, dan kan Access Bars voor jou een oplossing bieden. Het is een methode die sinds de jaren ’90 veel aan populariteit is gestegen. Het wordt ondertussen in 170 landen uitgevoerd en staat voornamelijk bekend als hulpmiddel voor het verlichten van stress. Echter, deze methode doet zoveel meer dan dat. Lees hier verder over wat deze behandelingsmethode precies is en hoe jij er je leven mee kunt verbeteren.

Wat is Access Bars?

Access Bars is een behandelmethode die ervan uitgaat dat je via 32 punten op je hoofd aanwezig zijn waarin gedachten, emoties, overtuigingen en ideeën liggen opgeslagen. Elk punt heeft een aparte waarde, zoals geld, creativiteit, hoop, seksualiteit en verdriet. Deze punten worden bars genoemd. Tijdens een sessie worden de bars even licht aangeraakt en dat in verschillende combinaties. De gedachten en ideeën die in je hoofd opgeslagen worden kunnen daardoor ontsnappen en dat geeft jou rust. Alle informatie wordt ontladen en jij voelt je daarna weer als nieuw. Er wordt meer ruimte gecreëerd in je hoofd zodat je beter kunt omgaan met de nieuwe dingen die op je af komen.

Wanneer is dit wat voor jou?

Access Bars kan iedereen helpen. Je kunt de werking ervan vergelijken met het defragmenteren van de harde schijf van je computer. Alles wordt weer op orde gebracht waardoor de gehele computer sneller werkt en opgeruimd is. De behandeling is vooral voor mensen die altijd druk zijn in hun hoofd en die graag alles zo goed mogelijk willen doen. Als het lastig is om je te ontspannen of als je veel to-do lijstjes maakt kan dit een goede oplossing zijn. Maar ook als je zelf niets in de gaten hebt kan een sessie jou aanzienlijk verbazen. Naderhand voel je je namelijk alsof je hele lichaam gemasseerd is, alsof er een last van je afgevallen is en heb je aanzienlijk meer energie.

totale ontspanning met Access Bars

Welke verbeteringen kun je merken?

Na een goede sessie voel je al direct verschil. Op de lange termijn zal dit verschil in veel gedeeltes van je leven merkbaar zijn. Je zal minder stress ervaren en meer lef krijgen. Ook zal je beter gaan slapen en word je vol energie weer wakker. Je kunt gemakkelijker leren, je kunt beter ontspannen, je hoofd is rustig en blokkades verdwijnen. Hierdoor kun je je gehele leven veranderen en hier echt weer van gaan genieten. Het is dan ook zeker aan te raden om af en toe een sessie in te plannen en jouw harddrive te defragmenteren.

Wat zeggen de liefhebbers ervan?

Liefhebbers van Access Bars willen nooit meer terug. Ze geven aan dat hun leven veel positiever is geworden en dat ze bijvoorbeeld minder gemakkelijk in gewicht aankomen, dat klachten en kwaaltjes verdwijnen, dat relaties met anderen beter worden en dat hun liefdesleven er van is opgeknapt. Ook persoonlijk merken ze verschil in hun zelfvertrouwen, ze kunnen beter zichzelf zijn en hebben de moed en energie om hun dromen waar te maken. Met Access Bars haal je de rust terug in je hoofd en dat heeft invloed op je hele leven.

De wetenschappelijke verklaring

Er is ook een wetenschappelijke verklaring te geven over waarom je je zoveel beter voelt na slechts één behandeling. Als jouw hersenen over gestimuleerd worden door stress, gedachten, emoties en gevoelens, dan worden de cellen in je lichaam ovaal. Gezonde cellen zijn ronde en ovale cellen kunnen voor lichamelijke klachten zorgen en ook ziekte veroorzaken. Dit is ook de reden waarom stress zo slecht is voor je lichaam en je hier het beste zo snel mogelijk van af probeert te komen. Tijdens en na een Bars sessie nemen de cellen weer hun gezonde en oorspronkelijke vorm aan. Daardoor verminderen en verdwijnen je kwaaltjes en kun je beter slapen.

Diepe ontspanning

Een andere reden waarom een Bars sessie zo veel verschil kan maken is dat je tijdens de behandeling een staat van ontspanning bereikt. Dit wordt de Theta fase genoemd en dit is de fase vlak voordat je in een diepe slaap valt. Je kunt het vergelijken met hoe je je voelt tijdens een meditatiesessie en hoe je je hersenen dan even helemaal leeg maakt. Hierdoor wordt het elektrisch functioneren van de hersenen positief beïnvloedt en sta je mentaal open voor verandering van vaste overtuigingen, meningen en gedragspatronen waar je eigenlijk liever van af wilt. Op die manier kun je jezelf helen en een voller en intenser leven gaan leiden.