EEN ELEKTRISCHE HAARD ONTWERPEN NAAR EIGEN SMAAK

elektrische haard

Een warme uitstraling bij binnenkomst. Met een vuurtje kan elke kamer omgetoverd worden tot een sfeervolle ruimte. Door het plaatsen van een elektrische haard haal je een levendig, realistisch en sfeervol vlammenspel in huis. Ook zijn er modellen die voor extra warmte kunnen zorgen. Een gezellig avondje bankhangen of een etentje met vrienden of familie wordt direct een stuk leuker met een ‘knapperend’ elektrisch haardvuur. 

Veilig & Voordelig

elektrische haard

Heb je geen gas of wil je geen gas- of houthaard? Dankzij een elektrische haard kun je toch genieten van dezelfde uitstraling, welke het ‘echte’ vuur zo realistisch mogelijk nabootst. Een voordeel van het gebruik van een elektrische haard, zijn de verbruikskosten, het energieverbruik is minimaal en de uitstoot nihil. Ook het veiligheidsaspect is een belangrijk voordeel. Doordat een elektrische haard niet werkt met echt vuur is deze een stuk aantrekkelijker voor huishoudens met kleine kinderen of huisdieren. Vergeet je de haard uit te zetten als je jouw woning verlaat? Dan betekent dit dat je enkel meer betaalt aan elektriciteit, maar niet te maken hebt met brandgevaar. 

Smaak & Sfeer

Elektrische haarden, zoals bij Kuijt Kachels & Haarden, bieden huiselijke en sfeervolle warmte. Je creëert dit waar en wanneer je maar wilt. Want laten we eerlijk zijn, het belangrijkste onderdeel van elke sfeerhaard is zorgen voor de juiste sfeer in huis. De moderne, elektrische haard van tegenwoordig is zo levensecht dat veel mensen het aanzien voor echt vuur. Dat is precies waarvoor de elektrische haard bedoeld en ontwikkeld is. Er zijn vele mogelijkheden om een ontwerp te maken die bij jouw interieur past. Je kunt zelf kiezen uit verschillende afmetingen, uitstraling en sfeer. Zo past je haard altijd perfect bij jou thuis! 

Praktisch & Gemakkelijk

Wanneer de elektrische sfeerhaard op een stopcontact is aangesloten, is het klaar voor gebruik. Zo makkelijk is het! Voor het plaatsen van een elektrische haard heb je geen afvoer- of rookkanaal of dure constructie nodig, dit geeft je alle vrijheid voor het inbouwen van de sfeerhaarden. Het biedt dan ook een ideale oplossing waar een traditionele gas- of houthaard technisch niet haalbaar of zelfs onwenselijk is. Bijvoorbeeld in hoogbouw. De elektrische haard laat daarnaast ook geen nare geuren vrij, onttrekt geen zuurstof uit de ruimte en geeft geen rookvorming. Tegenwoordig kun je zelfs met een afstandsbediening of een app een aantal factoren zelf instellen. Zoals de hoogte van de vlam, de kleur of het geluid. Verschillende fabrikanten hebben technieken bedacht waardoor de elektrische haard volwassen is geworden. Geen wonder dus dat de markt voor elektrisch vuur maar door lijkt te groeien! Wie had vroeger gedacht dat we ooit zouden praten over een elektrische openhaard? 

Dak isoleren met dampdoorlatende folie: minder kosten, meer warmte 

dampdoorlatende folie

Wist je dat je met een geïsoleerd dak tot honderden euro’s per jaar kan besparen? Ja, dat lees je goed. Er gaat namelijk veel warmte verloren door een dak dat niet of slecht geïsoleerd is. En dat levert ieder jaar weer een hogere energierekening op. Deze en andere redenen om je dak te isoleren lees je in dit artikel. Ook krijg je advies over een aantal goede soorten isolatiefolie als je meteen wil beginnen.

Waarom je dak isoleren een goed idee is

dampdoorlatende folie

Kosten besparen is een van de belangrijkste redenen voor mensen om hun dak te isoleren. Milieu Centraal stelt dat een hoekwoning met een goed geïsoleerd dak al snel €650 per jaar op de energierekening bespaart. Maar er is meer. Zo voelt je huis prettiger aan als het dak geïsoleerd is. De koude lucht van buiten komt niet naar binnen en binnen blijft het warm. Je gebruikt daardoor ook nog eens minder gas, wat weer goed voor het klimaat is. 

Dak isoleren als waardeverhoging voor je huis

Behalve kosten besparen, een lagere energierekening en de positieve impact op het milieu is er nog een voordeel van een geïsoleerd dak. Namelijk de waardeverhoging voor je huis na de isolatie. Omdat er een stuk minder warmte via het dak naar buiten verdwijnt, neemt de energieprestatie toe. Door de betere energiescore stijgt je huis in waarde. Als je het op een later moment wil verkopen kun je dus een hogere prijs vragen. Daar komt bij dat de ruimte die op de bovenste verdieping vrijkomt ook nog eens beter benut wordt. Extra aantrekkelijk voor kopers dus. 

Dampopen folie en dampdoorlatende folie

Twee van de soorten isolatiefolie die geschikt zijn om het dak van je huis mee te isoleren zijn dampopen folie en dampdoorlatende folie. Dampdoorlatende folie beschermt een huis tegen vocht, stof en sneeuw. Dit verlengt de levensduur van de constructie. De folie voert al het vocht naar buiten af. Andersom beschermt de folie het dakbeschot weer tegen regen. 

Je dak isoleren met dampdoorlatende folie 

Kies dan voor dampdoorlatende folie. Je kunt ervoor kiezen om een professional in te huren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met dampdoorlatende folie. Het weegt vrijwel niets en is stevig. Het is daardoor gemakkelijk te verwerken, want je rolt de folie gewoon recht af. Zorg dat je isolatie bij een betrouwbare partij aanschaft, zodat ze voldoen aan de belangrijkste eisen. Bij een partij als ISOdiscount vind je isolatiefolie voor alle ruimten in huis. 

Technische vacatures Rotterdam, vind jouw ideale baan in de techniek hier

technische vacatures

Je hebt inmiddels een technische opleiding zoals techniek, bouwkunde of engineering achter de rug. Top, die heb je in de pocket. Maar wat gaat de volgende stap zijn? Er zijn binnen de technische wereld zoveel mogelijkheden en er staan zoveel vacatures open. Het kan vervelend zijn om allerlei algemene grote vacature websites door te zoeken naar banen. Je kan kiezen voor een vacature website die speciaal gericht is op speciale technische banen. Zo vindt je altijd een direct geschikte baan.

Voorbeelden van technische vacatures

technische vacatures

De technische vacatures die beschikbaar zijn lopen erg uiteen. Zo kan je solliciteren op bijvoorbeeld service, werkplaats of flensmonteur. Werkvoorbereider / planner CNC is ook een veelgevraagde functie waar je met de juiste opleiding snel en makkelijk aan het werk komt.

Maar binnen de techniek is het ook mogelijk om een iets meer commerciële kant op te gaan als commercieel planner. Je plant alles van A tot Z in en zorgt dat het project tot in de puntjes is uitgewerkt. Van het begeleiden van personeel tot het werven van kandidaten. Je bent een manusje van alles en zorgt per project ervoor dat het vlekkeloos verloopt. Projecten kunnen gaan om hogedrukspuiter, flesmonteur of brandwacht.

Er wordt in Rotterdam en omgeving ook veel gevraagd naar lassers, magazijnbeheerders en timmermannen. Dit zijn veel voorkomende vacatures waar altijd wel werk in te vinden is. Je zal ze dan ook regelmatig terugzien op onze vacature pagina’s.

Naast technische vacatures ook cursussen en opleidingen

Je vindt naast de technische vacatures ook verschillende cursussen en opleidingen. Heb jij voor een baan een heftruck certificaat nodig? Geen probleem, dat kan geregeld worden. Daarnaast kan je een cursus volgen voor hogedrukspuiter of het werken met blusmiddelen. Binnen de techniek verzorgen wij allerlei hoog gekwalificeerde opleidingen waarmee je een goede start met je nieuwe baan kan maken. Of je krijgt binnen je bedrijf met nieuwe taken te maken. Ook geen probleem, wij zorgen voor adequate opleidingen en cursussen zodat jij met een gerust hart aan de slag kan.

Een geschikte technische vacature gevonden, wat nu?

Eindelijk vind je een geschikte vacature die helemaal bij je past. Je kan je geluk niet op, maar wat is de volgende stap? Heel simpel. Meld je aan op de website, vul je gegevens in, voeg een CV en motivatie toe en er zal zo snel mogelijk contact worden opgenomen. Je gegevens worden verwerkt en blijkt nu dat jij de ideale kandidaat bent, dan mag je op sollicitatiegesprek. Het kan allemaal heel snel gaan en voor je het weet sta je een van je grote passies uit te voeren. Timmeren, lassen, plannen of als monteur, het is allemaal mogelijk. Genoeg technische vacatures heel het jaar door waar je op kan reageren.


Geslaagd en aan het werk door technische vacatures

Proficiat, je bent aan het werk door een van de technische vacatures. De doelstelling is om de beste vacatures bij de juiste mensen te krijgen. Dat wordt gedaan door zeer vakbekwame mensen die ervaring genoeg hebben in de technische wereld. Uiteindelijk sta jij als werkzoekende centraal en wordt er gezorgd voor de beste baan die bij jou past. Zo alleen slaagt de missie.

Cursus Engels, een taal die je goed wilt beheersen

cursus Engels doen

Wie de basisschool en middelbare school heeft doorlopen is al vroeg in aanraking gekomen met de Engelse taal. Het is een universele taal waarmee je je in bijna elk land op de wereld verstaanbaar kan maken. Het is heel handig als je de Engelse taal in de fijnste details beheerst. Het is op zakelijk gebied prettig zaken doen met buitenlanders en je kan je makkelijk duidelijk maken op vakantie. De meeste Nederlanders kennen de basis van de Engelse taal, maar je kan net dat stapje extra doen met een Cursus Engels. Zo maak je indruk op je gesprekspartner of bijvoorbeeld in een brief waarmee je de relatie alleen maar bevordert.

Verschillende niveaus in de cursus Engels

Natuurlijk is het begrijpelijk dat niet iedereen op hetzelfde niveau van de Engelse taal zit. Een Cursus Engels bevat verschillende cursussen voor uiteenlopende niveaus. Zo zit er altijd een geschikte graad in die perfect past bij jouw huidige beheersing van de Engelse taal. Zowel op spraak als schrijf niveau. Hieronder vind je een aantal verschillende cursussen beschreven.

Elementary, de basis van de Cursus Engels voor beginners

Niet goed opgelet op de basisschool bij het vak Engels? Moeite om de Engelse taal in tv programma’s te verstaan? Op vakantie en je niet goed verstaanbaar maken bij je Engelse gasten? De elementary cursus is perfect geschikt voor de beginner en als cursist word je hierin goed begeleid. Met Engelse docenten die de Engelse taal als moedertaal hebben leer jij binnen no-time de basisbeginselen van de Engelse taal. Het geeft je zelfvertrouwen, durf en plezier om Engels in de praktijk te brengen. Ook is deze cursus geschikt voor diegene die een stapje verder zijn in het Engels, maar het geheugen willen opfrissen.

Intermediate, een stap verder in Cursus Engels

Leuk en aardig die beginselen van de Engelse taal, maar ik maak mij makkelijk verstaanbaar en volg de Engelse taal prima. In deze Cursus Engels wordt ook gekeken naar mensen die de volgende stap in de Engelse taal willen maken. De juiste kennis is opgedaan om de basisbeginselen van de taal te begrijpen, maar je wilt meer. De intermediate cursus laat je dieper ingaan op de materie. Je leert ingewikkeldere spelling en grammatica en word je vocabulaire uitgebreid. Daarnaast wordt er gericht op spreek, schrijf en luistervaardigheden. Aan het einde van de intermediate cursus ben jij een ster in de Engelse taal en maak je veel indruk op je Engelse, maar ook Nederlandse gesprekspartners.

Advanced, de ultieme Cursus Engels voor academisch niveau

Je denkt de Engelse taal door en door te kennen, maar dan kom je opeens Engelse teksten tegen die je totaal niet begrijpt. Waarschijnlijk zijn het teksten op academisch niveau. De Advanced Cursus Engels laat je juist voor deze zaken trainen. Deze cursus leert je om moeilijke wetenschappelijke en academische teksten te lezen en onder de knie te krijgen. Belangrijker, je leert het te begrijpen en interpreteren. Als bijvoorbeeld beginnend universitair student is dit de ultieme cursus om jouw twijfels over het begrijpen van dit soort teksten weg te nemen. Daarnaast geef je presentaties, debatteert en communiceer je de Engelse taal via rollenspelen. Een taaie cursus, maar na het afsluiten van dit leerprogramma meester jij de taal tot in perfectie. Een droom voor velen.

cursus Engels doen

Business Engels, de meest geschikte cursus Engels om zaken mee te doen

Je bent een zakenman of vrouw en je ondervindt problemen met het communiceren met jouw buitenlandse klant? Je praat langs elkaar heen en de deals lopen vertraging op. Er gaat iets mis bij de communicatie. Het uitdrukken van wat jij wilt zeggen komt niet goed over. De Business Engels cursus laat je in staat stellen om jouw zaken goed duidelijk te maken. Uiteindelijk is communicatie en elkaar begrijpen een van de belangrijkste aspecten als het op zaken doen aankomt. Deze Cursus Engels bereid je voor op verschillende situaties. Je leert handige technieken om punten duidelijk te maken en breid je je vocabulaire uit met zakelijke aspecten van de Engelse taal. Per slot van rekening gaat het om succesvol zaken doen en de deal te sluiten. Engelse taal beheersen op zakelijk gebied is daarin onmisbaar.

Meld je vandaag nog aan voor Cursus Engels

Zoals je hebt gemerkt is de Engelse taal essentieel in het dagelijks leven. Er zijn veel tv programma’s in het Engels, je krijgt er meestal in het buitenland mee te maken en op school of werk zal je ook in aanraking komen met Engels. Engels is een taal die hier in Nederland door bijna iedereen wordt gesproken. Maar voor velen geldt dat ze de basis onder de knie hebben. Wil jij je verder door ontwikkelen, indruk maken en net die ene stap voor zijn? Met een Cursus Engels maak je het eenvoudig gezegd heel simpel waar.

Wat is een blisterverpakking?

Blisterverpakking voor pillen

Iedereen neemt wel zo nu en dan medicijnen zoals paracetamol of ibuprofen. Of koopt geluidsoordopjes in de elektronica winkel met een verpakking die aan het rek hangt. Dit soort verpakkingen hebben altijd aantrekkelijke en speciale vormen. Deze verpakkingen hebben de naam blisterverpakking. Bij medicijnen krijgt het ook wel de naam doordrukstrips. Bij de meeste doordrukstrips van medicijnen zit een aluminiumlaagje waardoor deze blisterverpakking van het plastic afval wordt gescheiden. Ze worden uit het plastic afval gehaald en alsnog verbrand.


Voordelen van een blisterverpakking

Blisterverpakkingen bestaan uit thermoplastische materialen. De redenen om voor dit soort materiaal te kiezen heeft vele voordelen. Het is namelijk relatief goedkoop, geschikt voor kleine of grote afnames en zijn flexibel. Door de techniek van thermovormen krijgen de verpakkingen een eigen vorm. Zo kan er snel en makkelijk een verpakking in elke vorm worden gegoten.

Blisterverpakkingen die via thermovorming zijn geproduceerd kunnen wel lastig zijn om uit de verpakking te halen. Wie kent de hele opgave niet om nieuw elektronica of speelgoed uit de verpakking te halen? Tip: een blikopener doet in dit geval meestal wonderen.


Wat houdt thermovormen precies in bij blisterverpakkingen?

Thermovormen is een bepaalde vormgevingstechniek. Deze techniek heeft de functie om kunststof in een bepaalde vorm te krijgen. Deze kunststofvormen, ook wel thermoplasten genoemd, worden in een mal bij hoge temperaturen verhit en zijn daardoor vervormbaar. Na het afkoelen houdt de kunststofvorm de vorm van de mal. Vacuümvorming is overigens een andere naam voor thermovormen.

De grondstoffen van thermoplasten kunnen onder andere bestaan uit PET (Polyethyleentereftalaat), PVC (Polyvinylchloride) en PE (Polyetheen). PET is een van de meest gebruikte materialen bij thermovorming. Deze kunststof zie je vaak bij de blisterverpakking. Maar ook voor verpakkingen van bijvoorbeeld voedingsmiddelen en petflessen. PET is goed te vormen en bovendien heel geschikt om te recyclen. Uiteindelijk zeer milieuvriendelijk.

Blisterverpakking voor pillen

Kosten van blisterverpakkingen

Je wilt als bedrijf ook blisterverpakkingen laten maken voor je product, maar vraagt je af wat de kosten zijn? Er spelen bij de kosten van blisterpakkingen een aantal factoren mee. Je moet rekening houden met het soort blisterverpakking, de kwantiteit blisters en de dikte van de blisters.

Het is mogelijk om blisterverpakkingen af te nemen vanaf rond de 500 stuks. Als je het groot wilt aanpakken kan dit aantal oplopen tot een grootte van miljoenen stuks. Dit zie je veel bij medicijnen blisterverpakkingen.

De dikte van blisterverpakkingen is ook een belangrijk aspect. Die kunnen variëren van 0,1 tot 1,5mm. Dit heeft invloed op de prijs en het ligt er dan ook aan hoeveel materiaal voor de blisterverpakking wordt gebruikt. Je vormt een blister veel sneller met 0,2mm dan bij 0,8mm. Daarnaast speelt de toenemende verwerkingstijd bij de machines een grote rol. Goede aanbieders van blisterverpakkingen zijn bijvoorbeeld Mupla, Videojet en Ambi Pack blisterverpakkingen.


Blisterverpakking, je ziet ze overal

Blisterverpakkingen, je ziet ze op alle plaatsen en in alle soorten en maten. In elektronica winkels, in apotheken en grote warenhuizen. Ze zijn niet weg te denken en nemen een prominente aanwezigheid in het beeld van de mensen. Iedereen kent de medicijnen strips en ook iedereen heeft wel eens veel moeite moeten doen om een blisterverpakking met elektronica te openen. Voor dat laatste geval, vergeet niet dat een blikopener wonderen doet. Tip om te onthouden.

Puntlaser kopen? Of beter een kruislijnlaser?

een kruislijnlaser voor precies meten

De tijd van werken met een waterpas, een potlood en een rolmaat loopt ten einde. Hoewel deze gereedschappen nog steeds hun plek hebben in de gereedschapskist van een goede timmerman, zijn er tegenwoordig lasers die deze taken overnemen en zelfs een stuk makkelijker maken. Misschien ben jij geen timmerman, maar wil je thuis een nieuw wandrekje monteren, of een nieuwe lamp ophangen, en ben je op zoek naar de beste manier om dit te doen. Wil je dan een puntlaser kopen? Of past een kruislijnlaser misschien beter bij wat je zoekt? Hieronder gaan we dieper in op verschillende gereedschappen met lasers en hun nut.

Waarom een puntlaser kopen?

Waarom wil iemand een puntlaser kopen? Waarvoor worden deze lasers gebruikt? De naam verklapt het al een beetje: een puntlaser is een gereedschap dat een laserstraal met een punt projecteert. Aan de hand van waar die punt verschijnt kun je bijvoorbeeld bepalen wat de afstand tot dat punt is, of wat het exacte midden van een oppervlak is. Dit is behoorlijk handig als je iets loodrecht moet schroeven of boren, als je een lamp precies in het midden van een plafond wil hebben, of als je een leiding moet installeren. Waar je vroeger met een rolmaat en potlood aan het uitmeten was, zet je nu heel eenvoudig de puntlaser neer en laat je deze al het werk voor je doen. Nou ja, niet al het werk, want het boren van een gat of het ophangen van de lamp moet je nog steeds zelf doen. Maar het voorwerk wordt in ieder geval een stuk makkelijker door een puntlaser te kopen en te gebruiken.

Welke soorten lasers zijn er nog meer?

Nu we het kort over de puntlaser hebben gehad, is het handig om ook andere soorten lasergereedschappen kort toe te lichten. Zo weet je wat het verschil is en welke laser je het best kunt gebruiken bij welke werkzaamheden.

Een kruislijnlaser met twee lijnen wordt voornamelijk gebruikt om dingen uit te lijnen. Wil je bijvoorbeeld een tv-meubel monteren, met daarboven een kastje aan de wand? Dan is een kruislijnlaser precies wat je zoekt. Dit gereedschap projecteert een kruis op de muur. Door het midden van dat kruis loopt een horizontale lijn en een verticale lijn. Als je het kastje uitlijnt op de twee lijnen, weet je zeker dat ‘ie waterpas hangt.

Waar een kruislijnlaser enkel naar voren projecteert, zijn de lijnen van een multilijnlaser ook op de wand en/of op het plafond te zien. Hier wordt gebruik gemaakt van drie lijnen: één horizontale en twee verticale, onder een 90° hoek. Je zou deze laser bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het nivelleren van zwevende plafonds.

Naast de kruislijnlaser en multilijnlaser heb je ook een tegellijnlaser. Dit lasergereedschap projecteert maar liefst vijf lijnen. Ideaal voor als je tegeltjes moet plaatsen. Werken met een tegellijnlaser is makkelijk, omdat je het apparaat neerzet en de tegels alleen nog maar langs de laserlijnen hoeft te monteren.

Verder heb je ook laser afstandmeters (die enkel bedoeld zijn om afstanden te meten) en roterende lasers (voor grootschalige bouwprojecten waar extreme precisie nodig is). Daar zullen we in dit artikel niet verder op in gaan.

een kruislijnlaser voor precies meten

Wat zijn de kosten van een puntlaser?

Een puntlijnlaser kopen van een bekend merk kan al vanaf ongeveer €80,-, de gemiddelde prijs ligt echter tussen de €150,- en €200,-. Het verschil in deze verschillende prijsklassen ligt vaak in de nauwkeurigheid van het apparaat. Wil je een nauwkeurigheid van 0,3 millimeter of minder? Dan zul je al snel bij een iets duurdere uit komen. Ook heb je groene en roder lasers, de groene varianten zijn vaak duurder dan rode lasers.

Waar moet je nog meer op letten?

Groen of rood; maakt dat nog uit? Enigszins. Groene stralen zijn beter zichtbaar met het blote oog. Mocht je de laser dus willen gebruiken in een ruimte met veel zonlicht, dan kun je beter voor een groene gaan.

Ook is het belangrijk om te bedenken waar je het lasergereedschap wilt gebruiken. Als je buiten aan het werk gaat met deze apparaten heb je altijd een handontvanger nodig. Dit komt omdat de laserstralen buiten niet zichtbaar zijn.

De meeste puntlasers en lijnlasers, ook de minder dure versies, zijn zelf-nivellerend. Dit wil zeggen dat de ondergrond waarop je de laser plaatst niet helemaal waterpas hoeft te zijn om accurate resultaten te krijgen. Toch is het verstandig om dit te checken voordat je de aankoop doet. Als je eerst de vloer helemaal waterpas moet krijgen voordat je kunt gaan werken met een lasergereedschap is de efficiëntie er snel vanaf. Let hier dus goed op.

Informatie over fysiotherapie in Amsterdam Noord

fysiotherapie in Amsterdam noord

Op zoek naar fysiotherapie in Amsterdam Noord? Hier lees je meer informatie over wanneer je naar de fysiotherapeut gaat, wat er gebeurt bij de fysiotherapeut en wat je kunt verwachten van de kosten.

Fysiotherapie in Amsterdam Noord

Heb je een ongeval gehad? Of erg veel last van je rug de laatste tijd? Er zijn verschillende redenen waarom je overweegt om fysiotherapie te gaan doen. Een goede fysiotherapeut kan jou helpen om jouw klachten te verminderen. Daarnaast kan hij goede oefeningen meegeven voor thuis, zodat je ook buiten de praktijk om kan oefenen. Op die manier gaat het herstel sneller en word je weer de oude.

fysiotherapie in Amsterdam noord

Wanneer ga je naar de fysiotherapeut in Amsterdam Noord?

Er zijn verschillende redenen om naar de fysiotherapeut te gaan. Van kortstondige klachten tot langdurige klachten en van kleine pijntjes tot erge pijn in jouw lichaam.

Je hebt blessures of pijnklachten

Misschien heb je je enkel verzwikt, of heb je spontaan pijn in je rug. Of je hebt last van je polsen. Er kunnen allerlei spontane, kleine pijnklachten zijn die je graag eens door een fysiotherapeut wilt laten bekijken.

Je hebt chronische klachten

Heb je al heel erg lang last van je rug? Dan kan het zijn dat je chronische pijn hebt in je lichaam. Ook daar kan de fysiotherapeut je mee helpen. Misschien hou je wel een verkeerde houding aan, waardoor je chronische pijn in je lichaam ervaart.

Na een operatie of ongeluk

Moet je revalideren omdat je een intense operatie hebt gehad? Of heb je een heel heftig ongeluk gehad? De fysiotherapeut kan je dan helpen met oefeningen om hiervan weer te herstellen.

Intakegesprek

Als je voor het eerst bij de fysiotherapeut komt, zal je eerst een intakegesprek hebben. De fysiotherapeut zal een grondig onderzoek doen om te kijken wat met jou op dat moment aan de hand is. Naast dat hij jouw klachten bekijkt, zal hij ook naar de rest van jouw lichaam kijken. Jouw klachten kunnen namelijk samenhangen met andere problemen op andere plekken in jouw lichaam.

In het intakegesprek zal de fysiotherapeut ook een plan maken. Hij zal jou laten weten hoe vaak je ongeveer zal moeten langskomen om een succesvolle behandeling te hebben. Je kunt de afspraken dan samen inplannen zodat de tijden en dagen ook voor jou goed uitkomen.

Vervolgafspraken

In de vervolgafspraken zal de behandeling van start gaan. Vaak is de behandeling korter dan het intakegesprek, omdat de fysiotherapeut al precies weet wat hij gaat doen. Hij zal vaak even vragen hoe het nu met je gaat en zal dan je lichaam controleren. Samen zullen jullie oefeningen gaan doen en bijna altijd krijg je ook oefeningen mee voor thuis.

Kosten van fysiotherapie

De kosten van een fysiotherapeut worden niet altijd gedekt door jouw verzekering. Als je eenmalig of maar een aantal keer in het jaar naar de fysiotherapeut gaat, dan is het soms goedkoper om je niet te laten verzekeren voor fysiotherapie. Maak je echter veelvuldig gebruik van de fysiotherapeut, denk dan eens na of het niet voordeliger is om je hiervoor te laten verzekeren.

Niet tevreden?

Heb je het gevoel dat de fysiotherapeut jou niet genoeg helpt? Overleg dit dan met je fysiotherapeut of bijvoorbeeld met je huisarts. Als je echt ontevreden bent, dan kun je altijd overleggen met de huisarts of er niet een andere fysiotherapeut Amsterdam Noord is die jou kan helpen.

Vier redenen om met een Personal Trainer te sporten

een personal trainer om je te helpen met sporten

Als je samen met een Personal Trainer sport beoefent dan zul je je snel beter voelen. Je krijgt er gewoon meer energie van. Regelmatige fysieke beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je man of vrouwe bent. Iedereen heeft alleen maar voordelen van lichaamsbeweging. Maar soms heb je de motivatie gewoon niet. Een Personal Trainer in Zoetermeer is dan de perfecte oplossing. 

een personal trainer om je te helpen met sporten

Het wordt aangeraden minimaal drie keer in de week aan krachttraining te doen. Dat zijn oefeningen voor alle belangrijke spiergroepen. Je moet dan denken aan oefeningen op machines met gewichten en het tillen van losse gewichten. Je kan ook krachttrainen met alleen het gewicht van je lichaam. Samen met je PT kan je een programma samenstellen wat bij jouw voorkeuren past. 

Afvallen doe je sneller met een Personal Trainer

Het is natuurlijk overduidelijk dat sporten een essentieel onderdeel is van afvallen. Je verbrandt calorieën met lichaamsbeweging. Als iemand je erbij helpt die verstand heeft van de materie, dan verloopt dat proces veel efficiënter. Ook is het belangrijk om de regelmaat er in te houden. Als je zelfstandig traint volgens een eigen programma is dat soms wel eens moeilijk vol te houden. Met een trainer heb je een stok achter de deur om door te zetten. Natuurlijk is het niet erg als je af en toe een training mist, maar op de lange duur zal je sneller afvallen als je de regelmaat erin houdt. 

Kleinere kans op problemen met je gezondheid

Het maakt geen verschil of je slank of dik bent. Iedereen kan problemen krijgen met je gezondheid. Sporten maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl en is essentieel om kwalen te voorkomen. Zeker op latere leeftijd maakt een goede conditie veel verschil. Regelmatige beweging zorgt een goede bloeddoorstroming. Daarmee verminder je kans op hart- en vaatziekten. Aerobische oefeningen zijn het best, het liefst twee of drie keer per week. Denk dan aan joggen, pilates, yoga of gewoonweg een lange wandeling maken.  

De Personal Trainer maakt je vitaal

We zeiden het net al, maar met regelmatige fysieke activiteit zal je je altijd beter voelen. Beweging geeft je lichaam energie. Daarnaast geniet je meer van het leven omdat je goed in je vel zit. Mensen zullen het aan je zien. Voor volwassenen geldt dat je minimaal twee en een half uur per week moet sporten. 

Deze nieuwe energie is ook erg goed voor je zelfvertrouwen. Je voelt je bijvoorbeeld een stuk beter over je eigen uiterlijk. Dit kan zomaar een boost geven in je libido. Mensen die vaker sporten merken een versterkte opwinding. En mannen hebben minder last van eventuele stoornissen als ze regelmatig bewegen.  

Ook je uithoudingsvermogen wordt vergroot door regelmatige fysieke activiteit. En je wordt krachtiger door de ontwikkeling van je spieren. Zuurstof wordt dan efficiënter door je lichaam verplaatst. De voordelen zijn eindeloos. Klinkt mooi, maar dan moet je wel de puf kunnen vinden. Gelukkig kan de Personal Trainer jou op weg helpen.

Je slaapt beter

Omdat je lichaam fysiek vermoeid wordt, zal je lichaam om rust gaan vragen. Het heeft het immers verdient. Het resultaat is dat jij makkelijker in slaap valt, dieper slaapt, en niet zo snel ´s nachts wakker zal worden. 

Ontwikkel jezelf bij de Dansacademie Den Haag

professionele dansacademie in Den Haag

Naast dansen en acteren, leer je bij de Dansacademie Den Haag ook jezelf te ontwikkelen. Het gaat namelijk niet alleen maar om de fysieke capaciteiten, maar ook om de mentale. Om succesvol te zijn heb je namelijk ook zelfvertrouwen nodig, en passie, en dedicatie. Je moet samen kunnen werken in een team, en je goed organiseren. Zonder deze vaardigheden is het moeilijk om ver te komen in de industrie.

professionele dansacademie in Den Haag

De Dansacademie Den Haag geeft je zelfvertrouwen

Zelfs de beste dansers zijn ergens begonnen. Leren dansen moet leuk zijn, maar het kan soms ook lastig zijn. De bewegingen onthouden en ze goed uitvoeren is een geweldige prestatie. En met elke geleerde nieuwe stap krijgen dansers meer zelfvertrouwen. Dit gevoel van trots, en een ja-ik-kan-het houding hebben grote voordelen voor vele andere aspecten van het leven. Als je goed kan dansen, wat kan je dan nog meer?
De Dansacademie Den Haag onderscheidt zich door de toewijding aan, en het geloof in, een professionele training met een persoonlijke inslag. Elke student is belangrijk. Alle studenten verdienen de beste technische danstraining, terwijl er ook op de individuele behoeften wordt gelet.

Dansen met passie

Als je ergens goed in wilt zijn, moet je er een passie voor hebben. Dansen is even emotioneel als technisch. Danser behalen het meeste lof wanneer je kan zien hoeveel de dansers houden van wat ze doen. De Dansacademie Den Haag verspreidt deze passie door middel van optredens, wedstrijden, publicaties, rondleidingen, en profesionele stages. De studenten verspreiden hun passie voor dans zowel in Nederland als op internationale podia.

Samen sta je sterker

Er is een reden waarom veel dansers vinden dat hun beste vrienden hun klasgenoten zijn. Als je zoveel tijd samen doorbrengt om aan een gemeenschappelijk doel te werken, creëer je vanzelf een emotionele band. Bovendien is een optreden zo sterk als de zwakste danser. Dit moedigt dansers aan om hun klasgenoten te helpen en samen te werken voor het beste resultaat. Leren omgaan met anderen, en het beste in mensen naar boven halen, is een unieke vaardigheid die zich heel nuttig is in veel aspecten van het leven.

Dansers geven niet op

Iets nieuws leren is niet altijd gemakkelijk. Dansen leert studenten dat als je iets wilt bereiken, dat je vooral moet volhouden. Of het nu gaat om het overwinnen van angsten, het beheersen van een vaardigheid, of het bereiken van een bepaald niveau. Veel studenten stellen hun eigen doelen als jonge dansers, waar ze dan vervolgens jaren aan werken. Doorzettingsvermogen maakt het verschil tussen falen en succes.

Volledige toewijding

Meedoen aan een dansles vergt een grote toewijding. Het is een activiteit die veel tijd in beslag neemt in het leven van een danser. Studenten aan de Dansacademie Den Haag leren prioriteiten stellen en hun agenda te organiseren. Want naast het dansen zijn er nog veel andere activiteiten en lessen. Denk aan bijvoorbeeld acteren, kunstgeschiedenis, acrobatiek, en innerlijke- en uiterlijke verzorging.

Rust in je hoofd met Access Bars

totale ontspanning met Access Bars

Heb je het gevoel ontspanning nodig te hebben en rust in je hoofd te creëren, dan kan Access Bars voor jou een oplossing bieden. Het is een methode die sinds de jaren ’90 veel aan populariteit is gestegen. Het wordt ondertussen in 170 landen uitgevoerd en staat voornamelijk bekend als hulpmiddel voor het verlichten van stress. Echter, deze methode doet zoveel meer dan dat. Lees hier verder over wat deze behandelingsmethode precies is en hoe jij er je leven mee kunt verbeteren.

Wat is Access Bars?

Access Bars is een behandelmethode die ervan uitgaat dat je via 32 punten op je hoofd aanwezig zijn waarin gedachten, emoties, overtuigingen en ideeën liggen opgeslagen. Elk punt heeft een aparte waarde, zoals geld, creativiteit, hoop, seksualiteit en verdriet. Deze punten worden bars genoemd. Tijdens een sessie worden de bars even licht aangeraakt en dat in verschillende combinaties. De gedachten en ideeën die in je hoofd opgeslagen worden kunnen daardoor ontsnappen en dat geeft jou rust. Alle informatie wordt ontladen en jij voelt je daarna weer als nieuw. Er wordt meer ruimte gecreëerd in je hoofd zodat je beter kunt omgaan met de nieuwe dingen die op je af komen.

Wanneer is dit wat voor jou?

Access Bars kan iedereen helpen. Je kunt de werking ervan vergelijken met het defragmenteren van de harde schijf van je computer. Alles wordt weer op orde gebracht waardoor de gehele computer sneller werkt en opgeruimd is. De behandeling is vooral voor mensen die altijd druk zijn in hun hoofd en die graag alles zo goed mogelijk willen doen. Als het lastig is om je te ontspannen of als je veel to-do lijstjes maakt kan dit een goede oplossing zijn. Maar ook als je zelf niets in de gaten hebt kan een sessie jou aanzienlijk verbazen. Naderhand voel je je namelijk alsof je hele lichaam gemasseerd is, alsof er een last van je afgevallen is en heb je aanzienlijk meer energie.

totale ontspanning met Access Bars

Welke verbeteringen kun je merken?

Na een goede sessie voel je al direct verschil. Op de lange termijn zal dit verschil in veel gedeeltes van je leven merkbaar zijn. Je zal minder stress ervaren en meer lef krijgen. Ook zal je beter gaan slapen en word je vol energie weer wakker. Je kunt gemakkelijker leren, je kunt beter ontspannen, je hoofd is rustig en blokkades verdwijnen. Hierdoor kun je je gehele leven veranderen en hier echt weer van gaan genieten. Het is dan ook zeker aan te raden om af en toe een sessie in te plannen en jouw harddrive te defragmenteren.

Wat zeggen de liefhebbers ervan?

Liefhebbers van Access Bars willen nooit meer terug. Ze geven aan dat hun leven veel positiever is geworden en dat ze bijvoorbeeld minder gemakkelijk in gewicht aankomen, dat klachten en kwaaltjes verdwijnen, dat relaties met anderen beter worden en dat hun liefdesleven er van is opgeknapt. Ook persoonlijk merken ze verschil in hun zelfvertrouwen, ze kunnen beter zichzelf zijn en hebben de moed en energie om hun dromen waar te maken. Met Access Bars haal je de rust terug in je hoofd en dat heeft invloed op je hele leven.

De wetenschappelijke verklaring

Er is ook een wetenschappelijke verklaring te geven over waarom je je zoveel beter voelt na slechts één behandeling. Als jouw hersenen over gestimuleerd worden door stress, gedachten, emoties en gevoelens, dan worden de cellen in je lichaam ovaal. Gezonde cellen zijn ronde en ovale cellen kunnen voor lichamelijke klachten zorgen en ook ziekte veroorzaken. Dit is ook de reden waarom stress zo slecht is voor je lichaam en je hier het beste zo snel mogelijk van af probeert te komen. Tijdens en na een Bars sessie nemen de cellen weer hun gezonde en oorspronkelijke vorm aan. Daardoor verminderen en verdwijnen je kwaaltjes en kun je beter slapen.

Diepe ontspanning

Een andere reden waarom een Bars sessie zo veel verschil kan maken is dat je tijdens de behandeling een staat van ontspanning bereikt. Dit wordt de Theta fase genoemd en dit is de fase vlak voordat je in een diepe slaap valt. Je kunt het vergelijken met hoe je je voelt tijdens een meditatiesessie en hoe je je hersenen dan even helemaal leeg maakt. Hierdoor wordt het elektrisch functioneren van de hersenen positief beïnvloedt en sta je mentaal open voor verandering van vaste overtuigingen, meningen en gedragspatronen waar je eigenlijk liever van af wilt. Op die manier kun je jezelf helen en een voller en intenser leven gaan leiden.