Vier redenen om met een Personal Trainer te sporten

Als je samen met een Personal Trainer sport beoefent dan zul je je snel beter voelen. Je krijgt er gewoon meer energie van. Regelmatige fysieke beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je man of vrouwe bent. Iedereen heeft alleen maar voordelen van lichaamsbeweging. Maar soms heb je de motivatie gewoon niet. Een Personal Trainer in Zoetermeer is dan de perfecte oplossing. 

een personal trainer om je te helpen met sporten

Het wordt aangeraden minimaal drie keer in de week aan krachttraining te doen. Dat zijn oefeningen voor alle belangrijke spiergroepen. Je moet dan denken aan oefeningen op machines met gewichten en het tillen van losse gewichten. Je kan ook krachttrainen met alleen het gewicht van je lichaam. Samen met je PT kan je een programma samenstellen wat bij jouw voorkeuren past. 

Afvallen doe je sneller met een Personal Trainer

Het is natuurlijk overduidelijk dat sporten een essentieel onderdeel is van afvallen. Je verbrandt calorieën met lichaamsbeweging. Als iemand je erbij helpt die verstand heeft van de materie, dan verloopt dat proces veel efficiënter. Ook is het belangrijk om de regelmaat er in te houden. Als je zelfstandig traint volgens een eigen programma is dat soms wel eens moeilijk vol te houden. Met een trainer heb je een stok achter de deur om door te zetten. Natuurlijk is het niet erg als je af en toe een training mist, maar op de lange duur zal je sneller afvallen als je de regelmaat erin houdt. 

Kleinere kans op problemen met je gezondheid

Het maakt geen verschil of je slank of dik bent. Iedereen kan problemen krijgen met je gezondheid. Sporten maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl en is essentieel om kwalen te voorkomen. Zeker op latere leeftijd maakt een goede conditie veel verschil. Regelmatige beweging zorgt een goede bloeddoorstroming. Daarmee verminder je kans op hart- en vaatziekten. Aerobische oefeningen zijn het best, het liefst twee of drie keer per week. Denk dan aan joggen, pilates, yoga of gewoonweg een lange wandeling maken.  

De Personal Trainer maakt je vitaal

We zeiden het net al, maar met regelmatige fysieke activiteit zal je je altijd beter voelen. Beweging geeft je lichaam energie. Daarnaast geniet je meer van het leven omdat je goed in je vel zit. Mensen zullen het aan je zien. Voor volwassenen geldt dat je minimaal twee en een half uur per week moet sporten. 

Deze nieuwe energie is ook erg goed voor je zelfvertrouwen. Je voelt je bijvoorbeeld een stuk beter over je eigen uiterlijk. Dit kan zomaar een boost geven in je libido. Mensen die vaker sporten merken een versterkte opwinding. En mannen hebben minder last van eventuele stoornissen als ze regelmatig bewegen.  

Ook je uithoudingsvermogen wordt vergroot door regelmatige fysieke activiteit. En je wordt krachtiger door de ontwikkeling van je spieren. Zuurstof wordt dan efficiënter door je lichaam verplaatst. De voordelen zijn eindeloos. Klinkt mooi, maar dan moet je wel de puf kunnen vinden. Gelukkig kan de Personal Trainer jou op weg helpen.

Je slaapt beter

Omdat je lichaam fysiek vermoeid wordt, zal je lichaam om rust gaan vragen. Het heeft het immers verdient. Het resultaat is dat jij makkelijker in slaap valt, dieper slaapt, en niet zo snel ´s nachts wakker zal worden.