Maak het kijken van het WK nog leuker met deze tips

Dit jaar is het eindelijk weer zo ver. Het 22e wereldkampioenschap voetbal vindt in de winter van 2022 plaats in Qatar. In totaal kunnen er 13 landen kwalificeren om deel te nemen aan het WK. Op dit te bepalen worden er vanaf maart 2021 tot maart 2022 kwalificatiewedstrijden gespeeld. Het beloofd een spannend WK te worden. Om je hier al een beetje op voor te bereiden, lees je hier een aantal tips waarmee je het kijken naar het WK dit jaar nog leuker kunt maken.

Doe mee aan een WK poule

Om de wedstrijden van het WK vanuit huis nog spannender te maken, is het meedoen aan een WK poule een uitstekend idee. De bedoeling van een WK poule is om voorafgaand aan elke wedstrijd te voorspellen wat de uitslag van de wedstrijd zal worden. Wanneer je deelneemt aan een poule kun je tot voordat de wedstrijd begint invullen wat jij denkt dat de uitslag zal zijn. Tijdens de wedstrijd worden de voorspellingen van elke deelnemer bekend gemaakt en kun je deze niet meer wijzigen. Vervolgens is het afwachten wie de beste voorspelling heeft gemaakt. Aan de hand hiervan krijgt elke deelnemer een aantal punten toegekend. Nadat de finale is gespeeld wint de persoon met de meeste punten de WK poule. Natuurlijk is niet elke WK poule hetzelfde en kan hier helemaal je eigen draai aan geven.

WK Poule

Meer dan wedstrijduitslagen voorspellen

Naast het voorspellen van de wedstrijduitslagen, kun je tijdens het WK ook nog een aantal andere dingen voorspellen. Zo zijn er een aantal WK poules waar je meer opties kunt voorspellen om extra punten te verdienen. Denk hierbij aan:

  • Welke speler maakt dit WK de meeste doelpunten?
  • Welke landen redden het tot de halve finale?
  • Welke landen zullen het tegen elkaar opnemen in de finale?
  • Welk land zal het WK 2022 winnen?
  • Hoeveel gele kaarten zullen er worden gegeven?

Doe mee aan een openbare pou2le

Tijdens elk WK en EK worden er diverse poules aangemaakt, waar iedereen aan kan deelnemen. Ook voor het WK in Qatar zijn er al een aantal openbare poules opgestart waar je je voor kan aanmelden. Voor dit soort openbare poule kun je je eenvoudig online aanmelden, zodat jij wanneer het WK begint direct kunt deelnemen. Daarnaast maak je bij diverse openbare poules kans op diverse prijzen.

Je eigen persoonlijke poule aanmaken

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je eigen poule aan te maken voor het WK. Dit is vooral een leuk idee als je de strijd wilt aangaan met je familie of met een vrienden groep. Je kunt je eigen WK poule al aanmaken in met behulp van een special poule app zoals Flexvoetbal, Kicktipp of Voetbalpoules. Deze apps zijn eenvoudig te gebruiken, omdat deze al helemaal up-to-date zijn met alle wedstrijden die gespeeld zullen worden. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is de app op je telefoon te installeren, een naam voor jouw poule aan te maken en kun je deze vervolgens delen met iedereen die je wilt toevoegen aan de poule.

Maak het nog spannender op jouw manier

Alleen maar wedstrijden voorspellen is natuurlijk niet bepaald spannend. Om ervoor te zorgen dat je tijdens elke wedstrijd op het puntje van stoel zit, kun je hier wat verandering in brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door voor een leuke prijs te spelen. Beslis samen met je poule leden op wat voor soort prijzen elke deelnemer kans kan maken. Ook is het als je met een vriendengroep speelt leuk om allemaal een klein bedrag in te zetten waar je nummer één kans op maakt. Maak je een poule aan voor samen met de familie en wil je de kleintjes er ook bij betrekken? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor kleine prijsjes zoals notitieboekjes, pennen en stuiterballen te spelen. Ben jij de winnaar tijdens het aankomende WK?

Zoveel wedstrijden, waarom niet samen kijken?

Wanneer het WK eenmaal van start gaat, breek het spannendste moment aan. Namelijk het kijken van de wedstrijden, om te kijken of jouw voorspellingen kloppen. Doordat er een hoop wedstrijden zullen worden gespeeld, kan het voorkomen dat je niet elke wedstrijd live mee kunt kijken doordat bijvoorbeeld moet werken. Echter is het wel leuk om bijvoorbeeld een aantal keer in het weekend met alle deelnemers uit de poule af te spreken en samen naar de wedstrijden op die dag te kijken. Dit is namelijk ontzettend spannend, omdat iedereen wat anders voorspelt.