Ieder rieten dak is uniek

rieten dak impregneren

Ieder pand met een rietdak heeft haar eigen kenmerken. Dat maakt dat ieder rietdak uniek is. Zo zijn de onderhoudsbehoeftes ook verschillend. Een jong rietdak heeft andere wensen dan een rietdak op leeftijd. Ook spelen omgevingsfactoren een rol. Een rietdak in de buurt van veel bomen, zal bijvoorbeeld eerder slijten door schade van bladeren en groeiend mos tussen het riet. Een dakkapel krijgt meer te verduren aangezien liggende delen eerder slijten. Dit riet zal op den duur vervangen moeten worden.

Onderhoud aan uw rieten dak

Periodiek onderhoud aan uw rieten dak verlengt niet alleen de levensduur. Het voorkomt ook lekkages en zorgt dat een rieten dak de prachtige karakteristieke uitstraling behoudt. Na ons onderhoud zie t uw rieten dak er dan ook weer tiptop uit. Ook kan uw rieten dak weer tegen een stootje. Onderhoud verhoogt namelijk de weerbaarheid van uw rieten kap. Zo voorkomt u dus schade en lekkages die uiteindelijk altijd duurder zijn. Een rieten dak impregneren is standaard bij een onderhoudsbeurt van het riet. Een ervaren rietdekkersbedrijf impregneert het riet en verwijdert bladeren, algen en mos die het riet kunnen beschadigen.

Onderhoud door RietBehoud

RietBehoud is de rieten dak specialist in heel Zuid-Holland. Ons team van gedreven rietdekkers zorgt voor onderhoud van uw rietdak en reparaties bij schade. We bespreken vooraf met u welke werkzaamheden we uit willen voeren, hoelang we daar over denken te doen en wat de kosten zijn. Na onderhoud, ruimen we alles netjes op zodat u kunt genieten van uw prachtig en uitstekend onderhouden rieten dak.

Reparaties bij schade

Door verschillende externe factoren kan er schade aan uw rietdak ontstaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om vogelschade of stormschade. Bepaalde delen van een rieten dak zijn kwetsbaarder. Schade aan liggende delen, zoals een dakkapel of de kilgoot, komt bijvoorbeeld vaker voor.


Maar ook door bijvoorbeeld achterstallig onderhoud ontstaat schade en zelfs lekkage. De weerbaarheid van uw rietdak gaat achteruit met alle gevolgen van dien. Schade aan een rietdak kan zich zeer snel uitbreiden. Het is dan ook van groot belang dat schade snel hersteld wordt om erger te voorkomen. Neem daarom direct contact op met RietBehoud bij schade aan uw rieten dak.

Rietdekkersbedrijf voor onderhoud en reparaties

Maak een afspraak met de specialist op het gebied van rieten dak onderhoud. U kunt terecht bij RietBehoud voor het onderhouden van uw rieten dak of voor het repareren van schade. Bekijk onze website!