Dak isoleren met dampdoorlatende folie: minder kosten, meer warmte 

Wist je dat je met een geïsoleerd dak tot honderden euro’s per jaar kan besparen? Ja, dat lees je goed. Er gaat namelijk veel warmte verloren door een dak dat niet of slecht geïsoleerd is. En dat levert ieder jaar weer een hogere energierekening op. Deze en andere redenen om je dak te isoleren lees je in dit artikel. Ook krijg je advies over een aantal goede soorten isolatiefolie als je meteen wil beginnen.

Waarom je dak isoleren een goed idee is

dampdoorlatende folie

Kosten besparen is een van de belangrijkste redenen voor mensen om hun dak te isoleren. Milieu Centraal stelt dat een hoekwoning met een goed geïsoleerd dak al snel €650 per jaar op de energierekening bespaart. Maar er is meer. Zo voelt je huis prettiger aan als het dak geïsoleerd is. De koude lucht van buiten komt niet naar binnen en binnen blijft het warm. Je gebruikt daardoor ook nog eens minder gas, wat weer goed voor het klimaat is. 

Dak isoleren als waardeverhoging voor je huis

Behalve kosten besparen, een lagere energierekening en de positieve impact op het milieu is er nog een voordeel van een geïsoleerd dak. Namelijk de waardeverhoging voor je huis na de isolatie. Omdat er een stuk minder warmte via het dak naar buiten verdwijnt, neemt de energieprestatie toe. Door de betere energiescore stijgt je huis in waarde. Als je het op een later moment wil verkopen kun je dus een hogere prijs vragen. Daar komt bij dat de ruimte die op de bovenste verdieping vrijkomt ook nog eens beter benut wordt. Extra aantrekkelijk voor kopers dus. 

Dampopen folie en dampdoorlatende folie

Twee van de soorten isolatiefolie die geschikt zijn om het dak van je huis mee te isoleren zijn dampopen folie en dampdoorlatende folie. Dampdoorlatende folie beschermt een huis tegen vocht, stof en sneeuw. Dit verlengt de levensduur van de constructie. De folie voert al het vocht naar buiten af. Andersom beschermt de folie het dakbeschot weer tegen regen. 

Je dak isoleren met dampdoorlatende folie 

Kies dan voor dampdoorlatende folie. Je kunt ervoor kiezen om een professional in te huren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met dampdoorlatende folie. Het weegt vrijwel niets en is stevig. Het is daardoor gemakkelijk te verwerken, want je rolt de folie gewoon recht af. Zorg dat je isolatie bij een betrouwbare partij aanschaft, zodat ze voldoen aan de belangrijkste eisen. Bij een partij als ISOdiscount vind je isolatiefolie voor alle ruimten in huis.