Hypnose gebruiken als sporter

Sporten is belangrijk. Voor alle mensen geldt dat lichaamsbeweging een belangrijk wapen is tegen allerlei ziektes. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk zal je je er beter door voelen. Toch is het juist de geest die de mens vaak in de weg zit waar het gaat om sporten. De geest is namelijk zeer sterk. De mens hoeft nauwelijks moeite te doen om zichzelf ervan te overtuigen dat er leukere dingen zijn dan sporten, of dat we er eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid op lange termijn. Gelukkig is daar een oplossing voor, de hypnose cursus.

Het verschil tussen denken en doen
Het belangrijkste verschil zit hem in het denken en het doen. Zeker ook in relatie tot wat je op welk moment denkt. Op een koude dinsdagavond ben je misschien heel enthousiast, maar als je dan de volgende ochtend ook echt moet gaan sporten, dan is het ineens allemaal een stuk minder interessant en denk je liever aan hele andere dingen. De oplossing zit hem dan ook niet in je bewuste gedachten, maar in je onderbewuste. Juist op die plek kan je heel veel winst boeken op dit gebied. Dat doe je door hypnose en sport te koppelen.

Hoe werkt dat?
Je bewuste brein is het deel waarvan je de gedachten heel bewust meemaakt. De smoezen die je bedenkt of redenen die je aanvoert om iets niet te doen komen hier vandaan. Dit maakt het dus ook gemakkelijk om hiernaar te luisteren. Je onderbewuste is echter datgene wat je doet zonder dat daar een gedacht bij komt kijken. Vergelijk het met het opnemen van de telefoon zodra deze gaat. Je weet al wat je moet doen als je het geluid hoort, dus je denkt er verder niet over na. Bedenk je eens wat je hier allemaal mee kunt doen.

Je onderbewuste trainen
Uiteindelijk komt het erop neer dat je je onderbewuste als het ware moet trainen. Je moet gaan zorgen dat je bepaalde tekens als het ware ervaart als het rinkelen van de telefoon. Zodra je het signaal opvangt weet je wat je moet doen en begin je met sporten. Zonder dat je daar verder bij nadenkt en je bewuste brein dus de kans krijgt om excuses te verzinnen. De manier om dit voor elkaar te krijgen is door hypnose toe te passen. Aan de hand daarvan kan je namelijk het onderbewuste beïnvloeden zodat jij je gewenste resultaten kunt behalen.

Aaneenschakeling van gedachten
Door de hypnose toe te passen gaat je brein anders werken. Je gaat namelijk bepaalde zaken koppelen aan de gedachte dat het tijd is om goed te sporten. De techniek heeft bijvoorbeeld veel raakvlakken met visualisatie. Een methode die veel mensen gebruiken is het bekijken van motiverende plaatjes. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s van atletische lichamen zijn zodat je een soort ideaalbeeld in je hoofd hebt wat je wilt bereiken. Zodra je een dergelijk beeld voor ogen krijgt voel je direct die motivatie om aan de slag te gaan en zelf te zorgen dat je ook dat lichaam kunt krijgen.

 


Andere zaken wegnemen
Hypnose en sport kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden wanneer juist gekeken wordt naar de blokkades die een mens kan ervaren. Denk bijvoorbeeld aan de stress die je ervaart. Hoewel sporten juist stress verlagend werkt is juist de stress die je ervaart vaak een grote blokkade om daadwerkelijk in beweging te komen. Door hypnose toe te passen kan deze blokkade worden weggenomen zonder dat je hier bewust mee aan de slag hoeft te gaan. Dit geldt ook voor andere zaken die in jouw bewuste brein op kunnen komen om jezelf ervan te weerhouden om daadwerkelijk in beweging te komen.

Topsporters
Het gebruik van hypnose en hypnosetechnieken wordt in de sport steeds gebruikelijker. Ook in de top worden steeds meer van dergelijke zaken gebruikt. Een zeer bekende vorm is de visualisatietechniek. Veel topsporters gebruiken deze techniek om eindeloos de perfecte beweging te herhalen. Wanneer de situatie zich dan in een wedstrijd voordoet, dan kunnen zij deze zonder nadenken uitvoeren. Er zijn zelfs onderzoeken gedaan waarbij het verschil werd gemeten tussen visualisatie en daadwerkelijk oefenen waarbij visualisatie beter bleek te werken. Dit is bijvoorbeeld bekend van basketballers en tennissers die in de top van de wereld hebben meegedaan.